top of page

El Mobile World Congress: una injecció econòmica en temporada baixa

Barcelona inaugura avui la 11ena edició del Mobile World Congress (MWC), esdeveniment que acull la capital catalana des de l’any 2006 on es presenten les últimes tendències en telefonia mòbil del moment. Al marge de les moltíssimes oportunitats tecnològiques que ofereix la trobada del smartphone per excel·lència, el MWC és una molt bona injecció econòmica per a la ciutat de Barcelona, sobretot pels seus establiments i recintes turístics, hotelers i de restauració.


Durant els pròxims quatre dies la ciutat comptal acollirà representacions mundials de més de 200 països, i només avui, en la seva inauguració, ja han assistit a la trobada prop de 100.000 visitants. Per tant, és fàcil d’entreveure el moviment i l’agitació que viurà Barcelona durant aquesta setmana; moviment, però, que es veurà perjudicat per les vagues convocades pel servei de metro de Barcelona. Tot i aquest inconvenient, l’empenta econòmica que suposa la trobada no es veurà perjudicada respecte anys anteriors. Traduint tota aquesta palla en xifres entenedores i senzilles, ens trobem amb dos aspectes clau per a l’economia barcelonina: en primer lloc, la creació d’uns 13.000 llocs de treball temporals durant les setmanes prèvies i posteriors a l’esdeveniment, i per altra banda, una forta injecció econòmica per a la ciutat que arriba als 460 milions d’euros.


Per altra banda, i tan sols en el dia d’avui, Barcelona ja ha omplert el 100% de la seva ocupació hotelera, ni més ni menys 34.587 habitacions. A més, es calcula que cada congressista farà una despesa mitjana de més de 600 euros diaris només en allotjament i aparts; xifra que s’ha de sumar als 95.000 congressistes inscrits en l’esdeveniment durant els quatre dies que dura l’acte, sense sumar-hi les estades més prolongades. Tot va sumant-se, al cap i a la fi, a les xifres econòmiques de Barcelona.


Per tant, ens trobem que el MWC no és tan sols una oportunitat per fer créixer el renom i la reputació de Barcelona, sinó que a més suposa aproximadament el 0,75% dels ingressos anuals, una empenta per a l’economia i els establiments turístics de la ciutat durant els mesos de temporada baixa i una reducció significativa de l’atur durant unes setmanes. A més, cal tenir en compte que el congrés suposa el 40% dels ingressos de la Fira de Barcelona (148,1 milions al 2015), la qual cosa també repercuteix en l’economia de la ciutat, que a finals d’any representa el 1,21% dels ingressos de la ciutat.


 la nostra filosofia: 

 

L’economia la controlen uns pocs, però ens afecta a tots.

Per aquest motiu, pretenem apropar-te l’economia que t’interessa de veritat i que et toca més de prop.

 

Economia de carrer és consum, turisme, banca, transport, treball i noves tecnologies. Som el teu mitjà de confiança per entendre tot el relacionat amb la teva butxaca.

Segueix-nos a les xarxes
  • Facebook B&W
  • Twitter B&W
entrades recents
etiquetes
No hay tags aún.
bottom of page