top of page

CETM evita la imposició de nous peatges

La Confederació Espanyola de Transport de Mercaderies (CETM) ha rebutjat rotundament la proposta plantejada pel president de l’Associació Espanyola de la Carretera (AEC), Juan Lazcano, qui ha tornat a defensar el pagament d’una taxa en totes les carreteres espanyoles. L’organització creu que la mesura plantejada per AEC es “interessada” ja que afavoreix a determinats sectors.


Segons CETM, les noves taxes incidirien de manera negativament desproporcionada sobre el transport de mercaderies per carretera, sector que ofereix un servei efectiu a la societat, la indústria i el comerç, ja que transporta més de 85% dels productes que consumim i, per tant, imprescindible pel desenvolupament econòmic i social d’Espanya. A més a més, l’organització considera que la implantació dels peatges suposaria efectes negatius immediats en la competitivitat de tota l’economia espanyola, ja que encarint el preu dels productes afectaria de manera directa tant als productors com als consumidors finals. Els primers veurien incrementats els seus costos mentre que els segons veurien reduït el seu poder adquisitiu. En definitiva, aquest conjunt de factors dificultaria el canvi de cicle econòmic i la sortida de la crisi.


L’organització d’empresaris del transport pretenen defensar el manteniment de les carreteres espanyoles mitjançant la imposició d’un nou peatge. Per la seva banda, creuen que el nivell impositiu en matèria de transport és insuficient i que s’hauria de destinar més recursos que milloressin la conservació de les carreteres. De moment però, la mesura ha estat vetada i no s’imposaran noves taxes als consumidors.

 la nostra filosofia: 

 

L’economia la controlen uns pocs, però ens afecta a tots.

Per aquest motiu, pretenem apropar-te l’economia que t’interessa de veritat i que et toca més de prop.

 

Economia de carrer és consum, turisme, banca, transport, treball i noves tecnologies. Som el teu mitjà de confiança per entendre tot el relacionat amb la teva butxaca.

Segueix-nos a les xarxes
  • Facebook B&W
  • Twitter B&W
entrades recents
etiquetes
No hay tags aún.
bottom of page