top of page

Un compte d'Snapchat dedicat a les víctimes de la violència de gènere

Un grup d'activistes indis ha creat un compte a la xarxa social Snapchat per tal d'ajudar als adolescents que pateixen violència domèstica arreu del món. Amb el nom de Lovedoctordotin, el compte no només puja vídeos amb informació sobre el que es poden considerar relacions abusives, sinó que també està a disposició de les víctimes en qualsevol moment. Amb poc més d'un mes de vida, la iniciativa ja ha estat un èxit a diversos països.

Imatge de Lovedoctor.in encoratjant les víctimes a demanar ajuda

"Et trobes en una relació violenta? No tinguis por a dir-ho". Sota aquest lema, el projecte vol encoratjar principalment als joves a fugir de relacions tòxiques. Per això, el primer que fa és enviar una guia d'ajuda als seus seguidors que els permet informar-se i identificar una possible situació abusiva de parella. A partir d'aquest punt, les víctimes poden enviar missatges fotogràfics al compte explicant la seva experiència, i així sentir-se escoltats i protegits.


L'aplicació Snapchat permet enviar missatges que desapareixen en passar com a màxim 10 segons, cosa que protegeix la privacitat de les víctimes. Aquestes no es veuen cohibides pels possibles rastres que poden deixar les seves fotografies, i així es comuniquen més obertament.


La creació d'aquest perfil a la xarxa social s'insereix en un context en el que les víctimes de la violència de gènere cada cop són més abundants i més joves. L'any 2014, quasi 600 noies menors d'edat van denunciar ser víctimes d'aquesta lacra, per la qual cosa iniciatives com Lovedoctordotin suposen un gran pas endavant. De moment els seus usuaris es troben sobretot a la Índia, la Gran Bretanya, els Estats Units i Canadà, però s'espera que el seu ús s'estengui arreu del món.

 la nostra filosofia: 

 

L’economia la controlen uns pocs, però ens afecta a tots.

Per aquest motiu, pretenem apropar-te l’economia que t’interessa de veritat i que et toca més de prop.

 

Economia de carrer és consum, turisme, banca, transport, treball i noves tecnologies. Som el teu mitjà de confiança per entendre tot el relacionat amb la teva butxaca.

Segueix-nos a les xarxes
  • Facebook B&W
  • Twitter B&W
entrades recents
etiquetes
No hay tags aún.
bottom of page