top of page

La venta de llibres augmenta en la diada de Sant Jordi 2016

Els venedors de llibres han estat els grans beneficiats aquest Sant Jordi a Barcelona. Segons càlculs provisionals del Gremi de Llibreters de Catalunya, aquest any la ciutat ha facturat un 2% més de llibres que el 2015, al contrari que la venta de roses, que ha disminuït en un 15%. Entre els llibres que més s’han venut es troben “La filla del capità Groc”, de Víctor Amela, i “La chica del tren”, de Paula Hawkins.


Les xifres que els llibreters han aconseguit aquest any mostren un repunt respecte d’altres anys, arribant a vendre 1,6 milions de llibres. Les roses, en canvi, no han igualat els bons números d’altres 23 d’abril, encara que 5,5 milions s’han venut per tota la ciutat. El Gremi de Floristes de Barcelona ha expressat el seu malestar a l’Ajuntament per la quantitat de llicències atorgades per a vendre roses al carrer, cosa que dificulta la venda.


Més de 860 parades amb permís de venta de llibres s’han concentrat al voltant de tota la ciutat comtal, reunint a autors com Ibáñez o Almudena Grandes com a personatges més destacats a l’hora de firmar llibres. L’expectació, sobre tot al centre de la ciutat, ha estat molt elevada, i s’han format cues en diversos estands, bloquejant el pas dels vianants en molts punts.


Els resultats definitius i més detallats estaran disponibles el 28 d’abril, quan les dades seran introduïdes en els serveis interns de les llibreries i recollides per Libridata, el sistema de mesura del sector.


 la nostra filosofia: 

 

L’economia la controlen uns pocs, però ens afecta a tots.

Per aquest motiu, pretenem apropar-te l’economia que t’interessa de veritat i que et toca més de prop.

 

Economia de carrer és consum, turisme, banca, transport, treball i noves tecnologies. Som el teu mitjà de confiança per entendre tot el relacionat amb la teva butxaca.

Segueix-nos a les xarxes
  • Facebook B&W
  • Twitter B&W
entrades recents
etiquetes
No hay tags aún.
bottom of page